карта на сайта контакт 
ТеПро Метал ЕАД - East Park Trade - VIOHALCO България
Начало / За нас /
 
 Групата VIOHALCO, основана през 1937 год., е една от най-мощните индустриални компании в Европа и производител на прокат от черни и цветни метали и изделия от тях. Компанията присъства на Атинската стокова борса от 1947 г. VIOHALCO е силно експортно ориентирана, като присъства в повече от 65 страни по света, чрез свои предприятия и представителства.

Продукцията на заводите от групата VIOHALCO е сертифицирана изцяло по ISO 9002 и ISO 9001 и отговаря на най-строгите световни и европейски норми за качество. Износът на групата VIOHALCO съставлява 8% от общия експорт на Гърция.

VIOHALCO се състои от няколко големи централизирани компании, които са специализирани в различни сфери на металургията и производството на метали. Основните производства са алуминиев и меден прокат, кабели и продукти от стомана. Във всяка една от тези сфери има по една компания - майка, която координира действията и обединява усилията на над 130 предприятия. Тези компании са: ELVAL, ЕТЕМ, HALCOR, HELLENIC CABLES и SIDENOR. Всяка една от тези компании има експортно-ориентирана политика, но и силно присъствие на Гръцкия пазар – вариращо от 30% до 90% пазарен дял.

В България, индустриалната група VIОHALCO притежава 16 дружества, най-големите, сред които са предприятията "Стомана Индъстри" АД, "Стилмет" АД и "София Мед" АД. Групата е изградила широка дистрибуционна мрежа, със складови бази в София, Пловдив, Варна, Перник и Благоевград. VIOHALCO предлага пълната производствена гама на своите заводи в България, с осигурена техническа и консултантска помощ.

нагоре начало 
 Copyright 2006, TePro Metal Created by ABC Design & Communication